Saturday, July 25, 2009 at 8:46 PM | 1 comments  
Diceritakan di Hari Pembalasan kelak, ada seorang hamba Allah sedang diadili. Ia dituduh bersalah, mensia-siakan umurnya di dunia untuk berbuat maksiat. Tetapi ia berkeras membantah.

"Tidak. Demi langit dan bumi sungguh tidak benar. Saya tidak melakukan semua itu."

"Tetapi saksi-saksi mengatakan engkau betul-betul telah menjerumuskan dirimu sendiri ke dalam dosa," jawab malaikat.

Orang itu menoleh ke kiri dan ke kanan, lalu ke segenap penjuru. Tetapi anehnya, ia tidak menjumpai seorang saksi pun yang sedang berdiri. Di situ hanya ada dia sendirian. Makanya ia pun menyanggah,

"Manakah saksi-saksi yang kau maksudkan? Disini tidak ada siapa kecuali aku dan suaramu."

"Inilah saksi-saksi itu," ujar malaikat.

Tiba-tiba mata angkat bicara, "Saya yang memandangi."

Disusuli oleh telinga, "Saya yang mendengarkan. "

Hidung pun tidak ketinggalan, "Saya yang mencium."

Bibir mengaku, "Saya yang merayu."

Lidah menambah, "Saya yang mengisap."

Tangan meneruskan, "Saya yang meraba dan meramas."

Kaki menyusul, "Saya yang dipakai lari ketika ketahuan."

"Nah kalau kubiarkan, seluruh anggota tubuhmu akan memberikan kesaksian tentang perbuatan aibmu itu", ucap malaikat.

Orang tersebut tidak dapat membuka sanggahannya lagi. Ia putus asa dan amat berduka, sebab sebentar lagi bakal dimasukkan ke dalam jahanam. Padahal rasa-rasanya ia telah terbebas dari tuduhan dosa itu. Tatkala ia sedang dilanda kesedihan itu, sekonyong-konyong terdengar suara yg amat lembut dari selembar bulu matanya:

"Saya pun ingin juga mengangkat sumpah sebagai saksi."

"Silakan", kata malaikat.

"Terus terang saja, menjelang ajalnya, pada suatu tengah malam yg lengang, aku pernah dibasahinya dengan air mata ketika ia sedang menangis menyesali perbuatan buruknya. Bukankah nabinya pernah berjanji, bahawa apabila ada seorang hamba kemudian bertaubat, walaupun selembar bulu matanya saja yang terbasahi air matanya, namun sudah diharamkan dirinya dari ancaman api neraka? Maka saya, selembar bulu matanya, berani tampil sebagai saksi bahawa ia telah melakukan taubat sampai membasahi saya dengan air mata penyesalan."

Dengan kesaksian selembar bulu mata itu, orang tersebut di bebaskan dari neraka dan dihantarkan ke syurga. Sampai terdengar suara bergaung kepada para penghuni syurga:

"Lihatlah, Hamba Tuhan ini masuk syurga karena pertolongan selembar bulu mata."
Posted by cutekatak Labels:
Friday, July 17, 2009 at 1:10 AM | 6 comments  
salam... hye blogie..sorry la sebab dah lama membiarkan blog saya ni bersawang...ehheheh sebenarnya tiap2 hari saya bukak blog..tapi xde idea nk tulis... ni saya menulis sebab sedih sgt dah membiarkan blog tersayang ni bersawang...[ memang senang nk bersawang dah memang ade spider..hehehe] hehehehe
uhuhuhuhh mesti semua pelik kan ngan title kali ni..heheh mari mari saya describe kan kenapa..heheheh
begini ceritanya...heheh saya cuma pelik dan hairan kepada mereka2 yang suka berckp sebelum tahu benda tu benar atau tidak...[ maen redah je nk ckp ape] suka suki je..sedang kan mereka x pernah pun mengalami situasi itu...e.g mcm pemain badminton malaysia...yang maen berhempas pulas sebab nk harumkan nama negara..n tetiba masa game tu dia kalah...so mereka2 yang menonton tanpa rasa bersalah pun akan mengutuk pemain tersebut .." apalah, maen macm pondan.mcm mana nk menang..." "memang bodoh...mcm tu pun leh kalah".

kadang2 saya yang dgr mereka berkata sebegitu geram je nk ckp " dah kalau korang hebat sgt nape x korang je yang wakil Malaysia g maen"... tp memikirkan sensitivity..saya pun hanya menyimpan di sudut hati kecil saya ini[ wah..wah bunyi cam sedih je]
xde la saya bukannya apa...try korang duduk di position diorang...diorg dah cuba sedaya upaya tp dah naseb x menentukan mereka menang nk buat cane...

ade jgk yang spesis suka kutuk2 pemimpin...saya bukan nya nk membela pemimpin ke apa ..x kira la penimpin tu dari tahap mana pun..sekolah ke , kolej ke,negara ke....tp kadang2 kita sebagai rakyat ni x nampak apa yang diorg perjuangkan untuk kita [ tp bila nampak mengutuk jugak konon nya nk publisiti la apa la... ni la mentaliti org kita] ..tp bersyukurlah wahai kawan2 juga rakyat malaysia diatas siapa pun jua pemimpin kita..sebenarnya untuk menjadi penimpin ni amatla sukar...bayangkanboleh ke seorg penimpin nk puaskan hati semua rakyat nya??? itu benda yang amat mustahil kan???mesti akan ade yang xkan berpuas hati...huuhuuhuh.
ni la dinamakan manusia og manusia....huuhhuhuhu nk buat mcm mana masing2 ada pendirian masing2 kan... so bak kata nabil...LU pikir la sendiri.... hehehhe
ok la...dah bnyk da saya melalut...hehhehe laen kali saya tulis lagi..ok daa..
-adios-

Posted by cutekatak
Tuesday, May 19, 2009 at 11:46 PM | 2 comments  

Mak.....


Bila seronok, aku cari....pasanganku
Bila sedih, aku cari....Mak
Bila berjaya, aku ceritakan pada....pasanganku
Bila gagal, aku ceritakan pada....Mak
Bila bahagia, aku peluk erat....pasanganku
Bila berduka, aku peluk erat....Emakku
Bila nak bercuti, aku bawa....pasanganku
Bila sibuk, aku hantar anak ke rumah....Mak
Bila sambut valentine.. Aku bagi hadiah pada pasanganku
Bila sambut hari ibu...aku cuma dapat ucapkan "Selamat Hari Ibu"
Selalu.. aku ingat pasanganku
Selalu.. Mak ingat kat aku
Bila-bila... aku akan talipon pasanganku
Entah bila... aku nak talipon Mak
Selalu...aku belikan hadiah untuk pasanganku
Entah bila... aku nak belikan hadiah untuk Emak
Renungkan:
"Kalau kau sudah habis belajar dan berkerja...
bolehkah kau kirim wang untuk Mak?
Mak bukan nak banyak... lima puluh ringgit sebulan pun cukuplah".

Berderai air mata jika kita mendengarnya.

Tapi kalau Mak sudah tiada..........
MAKKKKK...RINDU MAK.... RINDU SANGAT....



Berapa ramai yang sanggup menyuapkan ibunya....
berapa ramai yang sanggup mencuci muntah ibunya.....
berapa ramai yang sanggup. mengantikan lampin ibunya.....
berapa ramai yang sanggup..... membersihkan najis ibunya.......
berapa ramai yang sanggup....... membuang ulat dan membersihkan luka kudis ibunya....
berapa ramai yang sanggup berhenti kerja untuk menjaga ibunya.....

Dan akhir sekali berapa ramai yang sembahyang JENAZAH ibunya......
renung-renungkan la.....
Posted by cutekatak
Saturday, May 16, 2009 at 4:24 AM | 0 comments  
1. Printscreen your current wallpaper


2. State the reason why do u like/adore/cherish dinding kertas ini?
hehehehhe ntah biasala perasaan comel kot..kehkehekehe

3. Tag 10 people

1. cik nani loveis purple

2. cik emma
prettyinpink

3.me cik sara

4.ateen

5. cik ana busok..

6-7... anyone..hehehe
Posted by cutekatak
Friday, May 15, 2009 at 5:04 PM | 4 comments  
hye..huhuuh sorry lama x update blog..gagagga
hehehe bukan ape cam xde idea je ape yang nk tulis..hehehehhehe
sebenarnya selama 5 hari telah berlalu aku telah ditugaskan untuk ke SK taman midah 2 untuk mengobserve dak2 pre-schoolers..hehehe huuhuhuh.... sepertii kawan2 ku yang laen gak..hehehehhe dak2 ni besh la... walaupun aku ade ramai ank buah kat umah...tp melayan kanak2 ni amat la besh....hehehheheheh
yang lagi besh nya....ade dak ni chomel sgt nama dia sama ngan nama aku...syikin..heheheheh tp semua tawan2 dia panggil dia E-kin..so aku pun jd gak la CIKGU EKIN..mauhahahahah tetibe aku rasa dah tua..ngeh3x.....


ni la ekin yang comel??? heheheh comel kan dia??? dia xnk tgk kamera...malu sgt...heheh


ni lak sabrina....( ehheh sab ko ade dak comel gak nama sama ko) hehehehehhe..sabrina ni sgt la rajin n pandai....ajar cikit2 dah pandai nk buat..hehehhe


ni lak cikgu asma( cikgu yang buat praktikal kat ctu) heheheh ngah ajar dak ni pasal sayur sayuran...heheheheh n see semua kanak2 bergumbira..hehehehhe
lihatla ketekunan mereka membuat kerja..hehehhehe chomelnya..hehehhehe

lihatla ketekunan naz mengobserve..hakhakhakhakhakhak terpaku sebentar..hehhehe
huhuuhuhuh sememangnya profession sebagai seorg guru amatla mulia KERANA mendidik seorang insan untuk menjadi seseorg di masa hadapan( alamak sejak bila aku terskema lak ni?? aku rasa penangan g sekolah ni...wakakaka) heheh tp xpe..yang penting kita enjoy apa yang kita buat k..heheheheh

antara dialog mereka:
tempat: di meja mkn..

amirul: cikgu dalam mee ade sayur la...
cikgu: sayur?? sayur apa tu??
amirul: sayur-sayuran cikgu....

tempat: di meja mereka..
auni: cikgu! cikgu! bapak ekinn kan doktor...
ekin: nape ko ckp kat cikgu..malu la aku...
cikgu: blur!!!! wakakak

heheheh bnyk lagi sebenarnya diolog mereka yang membuatkan kami semua x kering gusi..uhuhuhuh amatla besh mereka2 ni semua..huhuhuhuuh tp nk buat cane sapai selasa je kami kat situ..tp xpe lah... yang penting mereka semua gumbira...hehehhehe

P/s= maaflah la ye kawan2....arini entry bernada skema sikit..heheheheh


Posted by cutekatak Labels:
1. Anda rasa anda hot?
hot???? memang pon..hot giler...skrang ni memang musim panas pon..sentiasa je oanas..lepas mandi pon leh berpeloh..hauhauhauahuah


3. Kenapa anda suka gambar ini?
shuke gambar ni sebab banyk menimbulkan kontroversi..heheheheh n then sebab shaye suke cup cake yang dijual mase tu sgt besh....

4. Bila kali terakhir makan pizza?
bila erk??? huuhuuh lupa dah sebab selalu je mkn pizza..tp lately ni x mkn dah..
lagi shuke nasi ayam kukur(bak kata emma) hehehehe

5. Lagu terakhir yang anda dengar?
lau ape erk???
uhhuhu huh!! thinking of u by kety perry..huhuhu

6. Apa yang anda buat selain menyelesaikan tag ini?
duk jawab kuiz kat FB...heheheh saje shuke kuiz mengarut ngarut..hehehehhehe

7. Selain name sendiri, anda suke dipanggil dengan nama apa?
ape2 pun boleh...heheh

8. Tag lagi 6 org?
1. Cik ana busok
2. Cik dilah
3. Cik ateen
4. cik naa
5. Cik Nad


9. Siapa no.1 pada anda?
my bestie.

10. Org no.3 ada hubungan dgn sesiapa?
hehe ateen...ntah saye pon xtau tp sememangnya dia ramai secret admirer..hehehe kan ateen kan..nanti aku korek ngan juza..heheh

11. Kata sesuatu mengenai org no.5?
anak cikgu zaidi...hehehhe n dak ni sgt la kurus..heheh

13. Pesanan kpd no.2?
selamat mendrive kete anda..n selamat la mempraktiskan..heheh
Posted by cutekatak
Monday, April 27, 2009 at 9:01 PM | 6 comments  
salam..hye....
heheheh akhirnya aku dah sampai ke kg halaman....
hehehe memang besh arr..huhuhuhuhula
dan perjalanan ngan kawan2 ku yang ku sayam sgt la besh...huhuhu memang besh....
kami bergumbira di atas flight/...hahhahah
kami2 je yang bising.. memang havoc arr...heheheheheh tp memang besh...huhuhuhuhuuhhuhuhuhu
k lah saya nk g makan...dadadsad
dada adios...
Posted by cutekatak
Thursday, April 23, 2009 at 9:38 PM | 7 comments  

anak sapo ni??? jual2 hahahahhahah beli satu free satu..hahhaha
oh dunia inilah keriangan kami....opss kehidupan...ngeh3x

posing la konsepnya...hakhakhaka

teke di mana kami......?????

aku berseluar trek..hakhakahkah

huuhuhuhhu dimanakah cik hanan....

driver and co-pilot..........

hakhakhaka kami kami lagi....


kami kami lagi...hehehhe


cari dimana emma..hakhakhakha

salam..hye.. hehehhehe
sebenarnya ni aku baru je lepas abes paper linguistic..hhuuhuhuhhuhu soklannya leh tahan la..xtau la cane..hehheheh hopefully resultnya x mengecewakan aku sgt..hehehhehe
ok entry ni aku nk tulis berkisar tentang kami yang xingat dunia n dg selambanya kuar untuk tidak membiarkan diri kami mereput kat umah( bukan cam yana yang mereput je kat umah) hakahkhakhakh
pada suatu hari iaitu 2 hari sebelom exam....rynn msg aku n tanya nk ajak kuar mkn...so aku dgn tangkas nay bertanya kepd emma n nani mahu mengikut atau tidak..n mereke telah bersetuju untuk menjoin kami..heheh then rynn dtg amik kami kat bayu yang indah ni n g la mkn kat velo....selepas mkn kami pun telah merayau2 di KL down town..selepas itu..kami telah membuat keputusan untuk meronda2 KL..hehehhehe
kami pun pergi la merayau-rayau..hehehhehe setelah pusing dan pusing lagi dan pusing lagi ( sejarah kami sesat di parking lot KLCC) akhirnya kami singgah di taman KLCC..hehehhe n kat sana kami snap gamabr bnyk2 ngan KLCC..hehehhe
hehehhe
to yanot= ni la kehidupan .... Adakah kedai chinese muslim itu kehidupan???hehehehhe jgn marah ha tante liona.....hehehehhe
k lah...enjoy da pic..walaupun x cantek sgt tp leh la menggambarkan kami mengrelease kereputan kami dirumah..hakhakahkahkha
daa~~adios
Posted by cutekatak
lihatlah ketekunan mereka mencari buku2 yang murah..heheheheh

yana said" oh tudungku yang cantep..kenapakah kamu senget"..heheh yana mencari buku samapi tudung pun senget...ngeh3x

disinilah mereka memborong buku2...hehehehhe( aku tokang amik gambar je kat saini
hakhakhakha)

ni member lama aku tu..FARAH ELIANA..available katanya..sape2 nk masuk leh la isi borang....hehehehehheh( promote promote..hakhakah)

hye....hehehehehhehe entry kali ni pasal KL internatinal book fair 2009..
saya bersama emma,nani ,yana and fida telah menjejaki kaki kami ke PWTC semalam..hehehhe tujuannya untuk meng"hunting" buku2 yang ada...hehhehhehehehhuuhhuhu
disana amatlah bnyk booth publisher...memag sape2 yang nk cari books from overC pun bynk....semalam saya telah menghabeskan RM 199 untuk membeli 6 biji novel..1 biji buku academik n 3 majalah...hehehhe( gempak habes)..emma lak dapat bnyk buku tp dgn harga yang sgt murah...n beliau amatlah gumbira ...cik nanot lak dapat 8 biji buku..semuanya novel..uhhuhuuhuh cik yana pun sama...cik fidot menghabeskan duitnya terhadap beg..hehehehhe beg dia cantek gler..huhuhuuhuh..
sebebnrnya kan...bookfair leh menjdkan tempat untuk kita berjumpa ngan kawan2 lama....saya telah ketemu sama kawan lama ku ...udah lama kutidak bertemu dgnnnya..hakhakhakhakhaka FARAH ELIANA MOHD ANAND...heheheh dah besar dah dak ni..dulu kecik je..hehhehehehheheheh..dia skrng belajau kat UIA gombak.....heheheh bak kata pepatah bookfair memang besh...hehehehheheh
k lah kene study ni...lagi 5 hari nk exam...bnyk lagi x bc..
ok la daa..
Posted by cutekatak
Tuesday, April 14, 2009 at 11:24 PM | 5 comments  
alamak !!! napak lak dalam cermin ni...heheh

ni la sudu n garfu yang kami gunakan masa mkn kat PAK HAILAM KOPITIAM

ni la insan2 yang kelaparan....

aku la ratu bergambar....

ni adalah HAZWAN 30 tahun dari sekarang..heheheh

kami2 yang comel..ngeh3x


ada lagi dak2 busuk ni..( ada rahsia diantara mereka) hakahkaka


heheheheheeh
entry sebelom ni citer pasal semalm...
ni citer ari lak...
huuhuh ari ni kitaorg semua kene anta last assignment... assignment plays and drama...so pepagi aku dah bgun la..memandangkan skrng nag study week..leh la bgun lambat
ngeh3x..
pastu terus pinjam kete ryn ..n bersama emma n dayah..setlah sampai kat maktab..jumpa ngan rafidah...sian dye..pepagi dah kene marah kat lecturer..sebabnya assgnment di wakil wakilkan..uhuhuhuhuh bg aku la apa salahnya..kalau assgnment dah siap n diantar nape nk bising lagi....uhuhuhuhhuhu
pelik tol..walupun assignment ni group assignment...wakil2 sudey..ap apakan daya..kami ni hanya la student....
terima je la
yang paling kesian rafidah yang inocent tu yang kene marah..cian dia...
xpe la fidah..ade hikmah disebalik semua yang jd ni..
selepas menyetelkan apa yang terjd arini....
aku bersama housemate ku dan tuan empuanya kerete..(rynn ku sayam) telah ke tesco..untuk merasai kenikmatan makanan kat PAK HAILAM KOPITIAM....(ni nk rekomenkan kat yana) hehheheh
bila sampai disana dan mengoder apa yang patot, tetiba kami terkejot apabila kami diserve kan maknan dalam polistyrene plate..uhhuhu terkujat kami....( apa ni? x modern langsung-bak kata nani) huuhuhuhuh kami pun mengutuk la sambil mkn mkann kat ctu..maknan nya sgt la best tp presentation lak yang fail.. apa ni pak cik..huuhuhuhuh
selepas mkn semua kami pun naek la ke tesco untuk membeli belah paa yang patot. then tetibe cik nani ke toilet n kembali semuala ngan pernyataan "toilet xde air"... lepas tu la baru kami realise yang kenape kedai makn td pakai polysterene plate...huuhuhhuhu sian kat diorang tahan nagn kami duk kutuk kedai mereka..hukhukhukhu ( ampunkan kami penunggu gua) hehehhehe
then lepas tu kami pun membayar apa yang patot n pulang ke pangkuan keluarga...
hehehhehe
p/s; moral of the story...tnaya dulu sebelom mengutuk..heheheh
Posted by cutekatak
aksi nani yang terkangkang..hehehehhe

yana yang frust apabila lynn dapat strike..ngeh3x

excited tgk menu kat sweetchat....

apa lagi posing la bila dah order....( dayah manja2 gitu...)
dayah terkedu apabila bil dah sampai tp mkannya x sampi2 lagi....

ni la pulut hitam bersama durian..menu ku semlam kat sweeatchat...

dayah dan ABC nya yang menggunung...
yummy yummy best woo... nk? nk? moh la cni..hehhe

ni la juara untuk ari semalam ..ryn ratu.cendol durian....( durian nya dia bg kat aku gak)

alololo sweetnya...ngeh3x

tetap maintain comel...


ni sape lagi..aku la yang comel..wakakaka
hye..
setelah menyetelkan reflection Plays and drama...
saya n housemate ku sayam berserta saudara mara di cemara telah pergi ke berjaya times square ( memang berjaya menghabiskan duit kami) haakahkah... ni asal lak ayat skema je ni....
huuhhuuhuh ni ceritanya...semalam kami semua ke times square..mula2 nya nk amen bowling...( early bird RM 12 4 game) lebam woo maen..tp yang paling syok nya....kami semua bergumabira apabila maen bowling walaupun kami banyknya bola bowling tu masuk longkang..hakhakhakhakhak( especially yana ngan nani) hakhakhakhakha
tp yang penting nya friendship kitaorg yang emmang happenning...hampir2 nk pecah gak la tempat bowling kat times square tu..hkhikhikhikhi
lepas tu... cik nani, tiqah,lin , pie, naz g mkn mc D ..saya bersama emma,dayah,yana, sarah, rynn g mkn sushi heheheh( yana ngan sarah time ni sebenrnya dah tapau mcD dah) huhu
sekarang ni sushi nagn promosi bonanza..for member card leh mkn semua plate sushi nagn harga RM2. memang berbaloi wa ckp sama lu..g la try mkn..best sgt2
sekarang ni saya dah berjaya menginfluence sedara mara saya kat cemara dah untuk menyukai sushi..ngeh3x ( hebat jgk aku ni bab mkan) hakhakhakhak
lepas mkn tu kami g solat then lepas solat...cik hahani nk la tgk movie yang bertajuk jagn tegur....so semua g tgk...citer ni telah membuatkan saya yang x penah scream bila tgk cite hantu ni scream..huuhuh (nyah!! terkejut mak....) memang jalan citer dia agak lambat..tp ok la setakat nk tgk untuk menghabeskan duit yang mana ada
hakhakhakhakhakhakakha( mati aku kalau mak aku tau aku menghabeskan duit) hehehehhe n ynag paling best cik yana yang duk paling tepi paling ekstream..sampai tercabut tudung si nani di tariknya dek takotkan hantu si baizura..hakhakahkhakhakha sian kat nani
heheheh pastu si naz lak siap nk tido..konon buhsan katanya..padahal takot
huahuahuahauhauhauhauha(kantoi ko naz ngan aku)ngeh3x
lepas tgk citer tu..kitaorg g mkn kat sweetchat..hehehe best woo...saya mkn sama ngan cik nani...pusing pulut hitam dgn durian...( heavenly devine) hakhakhakha tp bila dah balik umah pening lak mkn durian bnyk kot..hehehehhe
pastu kitaorg pun balik la...hehehhehehehehhe
samapi disitu shj kisah perjalanan hidup kami semalm
hakhakhakhaka....
daa~ adios..
Posted by cutekatak
just finish typing my reflection for song and poetry and baru je lepas breakfast ngan emma ( belas ehsan emma mendemakan 2 keping roti kpd ku) uhhuuhuh. memang dah lama gler aku x post entry.actually semenjak 2 menjak dan 3 menjak ni aku agak bz nagn assignment yang menimbun and nagn workshop..uhhuhu nk wat cane dah lumrah jd student..gini la...uhkhukhukhukhukhuk
n sekarang ni dah nk masuk study week dah tp ada lagi la reflection yang kene submit and lepas tu dah exam week dah.uhuhuh ni lagi membuat kan aku berdebau bagai nk rak sebab satu apa pun aku x study...ni la parah nya bila berfoya2 melebihi had
uhuhuhuhuhuhuh
bercakap pasal berfoya2..heheheh semalam aku bersama2 kawan2( nani,dayah,yana,rynn,bahak,anep,syam,zack,iqky,mirul,omar,) ku yang satu species gak ngan aku telah berfoya2 di hulu langat isitu SG GABAI..hehehe ni adalah unplanned activity..si bahak n the geng tetibe ajak g SG GABAI n kami pun yang memag dahagakan untuk berfoya2 hehehe terus la nk mengikut mereka...SG GABAI yang sgt best..wa ckp sama lu...kalua x caya sila sila menjenguknya..x jauh pun.kalau dari bandar spe permaisuri ni dalam 25 minit nagn kete..tp kalau ngan motor agak krem gak la bontot kamoo semua..hehehhehe
pasal nk g SG GABAI...syam ngan zack mencipta sejarah bgun diawal pg untuk ke pasar untuk membeli aym.( terharu beb..bukan senang diorg nk bgun pg) hakhakhakhakahk
then on the way kami telah membeli nasi lemak RM1 sebungkus..walaupun RM1 sebungkus , nasi lemak makcik pekan bt 18 amatla best..hehehehe( walaupun dayah x berapa suka...minah ni memang susah ckit tang mkanan)heheh jgn marah ye cik yayah ku sayam.heheheh
then bila dah sampai sana.. sebelom berfoya2 kami kene menempuhi onak duri dan cabaran yang amat getir iaitu...hehehe naek tangga yang amat tinggi...huuhuh( kalau tiap2 hari aku kene naek tangga tu sure aku kurus bak erra fazira) huuhuhuh
dan apabila sampai di puncak ( puncak ke???huuh aku panggil puncak sebba dah xde tangga dah untuk dinaiki..heheh) kami terus meletakkan barang n boys menjalankan tugas mereka iaitu membuat ungun api( ia ke ni? x kisah la) untuk pemprosessan pembbQan ayam..hehehhehe
dan kami2 yang cantek lagi manis ni apa lagi terus terjun ke dalm air untuk menikmati kesejukkan air yang melampau
hakhakhakhakahkahkahkaha
uhhuuh alamak penat la lak nk smbung citer...ngeh3x gini la nanti saya upload gambar n i will let pictures tell the story k???
hehehehehhe
k lah nk sambung wat reflection
hehehehheheh nanti kalau saya rajin saya post lagi entry
ehhehehhehe k daa
Posted by cutekatak
Friday, March 27, 2009 at 4:07 AM | 2 comments  
Tiba-tiba dari luar pintu terdengar seorang yang berseru mengucapkan salam. 'Bolehkah saya masuk?' tanyanya. Tapi Fatimah tidak mengizinkannya masuk, 'Maafkanlah, ayahku sedang demam', kata Fatimah yang membalikkan badan dan menutup pintu.
Kemudian ia kembali menemani ayahnya yang ternyata sudah membuka mata dan bertanya pada Fatimah, 'Siapakah itu wahai anakku?'
'Tak tahulah ayahku, orang sepertinya baru sekali ini aku melihatnya,' tutur Fatimah lembut. Lalu, Rasulullah menatap puterinya itu dengan pandangan yang menggetarkan.
Seolah-olah bahagian demi! bahagian wajah anaknya itu hendak dikenang.
'Ketahuilah, dialah yang menghapuskan kenikmatan sementara, dialah yang memisahkan pertemuan di dunia.
Dialah malaikatul maut,' kata Rasulullah, Fatimah pun menahan ledakkan tangisnya. Malaikat maut datang menghampiri, tapi Rasulullah menanyakan kenapa Jibril tidak ikut sama menyertainya.
Kemudian dipanggilah Jibril yang sebelumnya sudah bersiap di atas langit dunia menyambut ruh kekasih Allah dan penghulu dunia ini.
'Jibril, jelaskan apa hakku nanti di hadapan Allah?', tanya Rasululllah dengan suara yang amat lemah.
'Pintu-pintu langit telah terbuka, para malaikat telah menanti ruhmu.
'Semua syurga terbuka lebar menanti kedatanganmu, ' kata Jibril.
Tapi itu ternyata tidak membuatkan Rasulullah lega, matanya masih penuh kecemasan. 'Engkau tidak senang mendengar khabar ini?', tanya Jibril lagi.
'Khabarkan kepadaku bagaimana nasib umatku kelak?'
'Jangan khawatir, wahai Rasul ! Allah, aku pernah mendengar Allah berfirman kepadaku: 'Kuharamkan syurga bagi siapa saja, kecuali umat
Muhammad telah berada di dalamnya,' kata Jibril.
Detik-detik semakin dekat, saatnya Izrail melakukan tugas. Perlahan ruh Rasulullah ditarik.
Nampak seluruh tubuh Rasulullah bersimbah peluh, urat-urat lehernya menegang. 'Jibril, betapa sakit sakaratul maut ini.'
Perlahan Rasulullah mengaduh. Fatimah terpejam, Ali yang disampingnya menunduk semakin dalam dan Jibril memalingkan muka.
'Jijikkah kau melihatku, hingga kau palingkan wajahmu Jibril?'
Tanya Rasulullah pada Malaikat pengantar wahyu itu.
'Siapakah yang sanggup, melihat kekasih Allah direnggut ajal,' kata Jibril.
Sebentar kemudian terdengar Rasulullah mengaduh, karena sakit yang tidak tertahankan lagi.
'Ya Allah, dahsyat nian maut ini, timpakan saja semua siksa maut ini kepadaku, jangan pada umatku.'
Badan Rasulullah mulai dingin, kaki dan dadanya sudah tidak bergerak lagi.
Bibirnya bergetar seakan hendak membisikkan sesuatu, ! Ali segera mendekatkan telinganya. 'Uushiikum bis shalati, wa maa malakat aimanuku'
'peliharalah shalat dan peliharalah orang-orang lemah di antaramu.'
Diluar pintu tangis mulai terdengar bersahutan, sahabat saling berpelukan.
Fatimah menutupkan tangan di wajahnya, dan Ali kembali mendekatkan telinganya ke bibir Rasulullah yang mulai kebiruan.
'Ummatii,ummatii, ummatiii? ' - 'Umatku, umatku, umatku'
Dan, berakhirlah hidup manusia mulia yang memberi sinaran itu.
Kini, mampukah kita mencintai sepertinya?
Allahumma sholli 'ala Muhammad wa baarik wa salim 'alaihi
Betapa cintanya Rasulullah kepada kita.
Posted by cutekatak
Wednesday, March 11, 2009 at 9:15 AM | 3 comments  
salam...
hye dah lama gler dah x post entry...sebenarnya bukan xnk post...tp bz ckit...setelah bnyk perkara telah berlaku....
hehehehehhe bnyk activity dah aku jalankan sepanjang aku x post any entry...hehehehhe

1st activity : KOT...

KOT iaitu kejohanan olahraga tahunan bg IPGM kampus Ilmu khas....
tahun ni tahun ke-3 aku menyertai kejohanan tu...
dalm acara? semuanya yang throw la..heheh shot put,discuss and javelin..
alhamdulillah leh lagi dapat 3 emas walaupun x training at all....
then perkara yang paling akan aku ingat...uhhuhuhu
semasa acara cakera dijalankan...aku telah melempar cakera n cakera tu telah melayang tinggi keudara n jatuh menghempap ke atas kepala seoarng pegawai...
aku amatla x bajet cakera tu leh pg sejauh itu tp nk wat mcm aman bende n dah jd kan??? kan?? kan??
huuhuh aku sebebnarnya rasa guilty sgt sebab pegawai tu sampai kene masuk ward trauma n kene pakai bende kat leher tu..( aku pun xtau nama bende tu apa)...
aku harap dia akan sembuh ngan cepat..
menurut seorg classmatenya..dia telah keluar dari ward n telah pulang ke kg untuk berehat setelah diberikan mc selama 6 minggu oleh doktor....
huuhuh inilah sejarah yang xkan aku lupakan sepanjang karier aku as a thrower....
n one more thing...aku kene g KAGUM this friday..wawawa xnk pg xnk pg...
keje bnyk..esemnt bertimbun2 ( bak kata seorng senior aku ni..."aku lemas didalam lautan assignment") uhhuhuuhuhuh...tp nk wat cane..kalau dah En.Murad Buyong memandang ku ngan penuh ketajaman dek kerana dah 2 hari aku x trun training..hehehehh aleh2 esok dah ahri penyerahan bendera..hukhukhukhukhukh ngeh3x...
aku x turun sebab nk settlekan presentation...
kalau x nk je xyah g kelas..hehehehhe

2nd: KL Pac

last saturday...aku bersama kawan2 ku semua telah di wajibkan untuk tgk magic show kat KL Pac...huhuhuhu ok la untuk hilangkan stress ( bak kata Mdm. Sheerin)..huuhuhuh hilang ke tension aku???aku pun musykil..masa on the way tu pun...dah menension kan aku..huhuuhuhuhuh
aku bersama housemate aku telah di ambil oleh sayam ku yang bernama rynn untuk ke KL pac..then dek kerana rynn kurang fasih akan jalan ke KL pac..aku telah diminta untuk memendu kereta...tetibe..sampai kat jalan LOke yew..huuhuhhuhu sasuatu telah terjadi??? teng teng..cube teke apa??? hakahakhkahakhak apa lagi keadaan jalan yang jam dgn dasyatnya...huhuhuhuuh
hampir 1 jam kami terperangkap didalm jam..akhirnya dapt jua ku memecut untuk sampai ke KL pac..hehehheh rupanya2 jalan jam kerana ada 3 biji trak polis FRU parking kat tepi jalan tepi masjid negara....dah jalan yang 2 lane kene jd satu lane...memangla jam..uhuhuh tp xpe..pengalaman mematangkan kita..hehehehhehe

3rd: besday kawan2 ku yang tersayang..

1st besday : mohd haiqal abdullah chik

ni classmate ku yang tersgt diva...
besday dia 7th march bersamaan ngan tarikh kitaorg g KL Pac...
hehehehhehe beliau telah membelanja kami semua ngan cup cake yang comel2 gtu...(thank karl)
hadiah nanti aku bg erk....( xsempat nk beli lagi)..hehehehhe
epy besday karl..
moga panjang umur n dimuarhkan rezeki...
(sorry lambat post dalm blog aku ni)

2nd besday: siti hazira Mahassan
11th march
ni lak classmate masa kat sekolah n matrik..since form one till form 5 in the same class...
hehehhe beliau ni sgt la besh..sekarng nagh study kat UPM n bakal jd seorng dietation...heheheheh
epy besday ira
moga panjang umur n murah rezeki..n cepat kawen..heheheh
( nk hadiah kene dtg jumpa aku,.._
ngeh3x

3rd besday: nor hafizah manap

12 march
ni lak coursemate aku...dia ni menag sewel sikit..tp xpe dia tetap best
hehheheheheh

epy besday fiza..
semoga panjang umo n murah rezeki...
( yang penting kek coklat aku)hakhakhakahkahka

4th besday: anep che pa

13th march

ni pun coursemate aku yang best....
sekarang dah merangkap jd businessman yang berjaya dah...
epy becoming besday...

5th besday: mohd nazwan hamzah

19th march

ni pun coursemate...masa foundation dulu satu kelas..uhuhuhhuhuhuuh
ni lak sengal nya xterkata tp tgk mood gak la..hehehehehhe
epy becoming besday..uhhuuhu

ramainya yang besday on march..huuhuh ni rasanya ada lagi ..kene check planner jap lagi.hehehehehheheheh actually on march jugak besday my late father Hj Abdullah bin Samad..on 10th march ..semoga roh Abah dirahmati Allah...AL-Fatihah for my dearest n beloved late father...
n also same with my late father..ank buah yang pertama...MOhd Syafiq Iskandar bin Kamarul Hisyam.. (sorry syafiq nanti teh bagi hadiah bila teh balik nanti ye)heheheh

apa lagi erk.....dah xtau nk merepek raban ..nanti aklau free nanti akan ku post enrty sebanyk mungkin sebelom ku ke KAGUM selama seminggu..heheheh
ok daa
adios
Posted by cutekatak
Sunday, February 22, 2009 at 2:46 AM | 7 comments  

ni la kurma ayam ku...hehehhehe sedap ni..

hahakahkahkahakhak


ini la antara mknan yang x berapa sihat aku mkn arini...

ni meal yang sgt sihat..heheheh semua ade protien,calcium n serat also vitamin


best siap ade almond lagi..heheh

hye.....
selepas masak n spegetti tghari td...
setelah ditinggalkan berdua dirumah...
missprettyinpink n i duk la membelek notes philo n sempat gak basuh bj
hehehheheheh selepas penat melihat notes philo missprettyinpink telah mereka satu resepi yang sgt berkhasiat....belom lagi diberi nama resepi itu...iaitu apple in milk...sgt la best..sehingga menjilat anak jari...hehheheheh kami pun melantak la dgn gumbiranya..(hari ni keje kami ialah mkn dan makn) hehehehhe n smabil2 bergosip dan mengenang kenagan manis bersama hakhakhak( jgn salah phm ye) hehehhe
selepas seketika...setelah solat n duduk mngadap laptop yang cantep ni..tetibe lak rasa cm nk masak ayam masak kurma...heheh then yang jd chef nya ialah saya...heheheh(wink wink) hehehehhe
saje je nk try.. tu meal for tonight la
hehehehhehhhe

moral of the story:best gak lepak kat umah....merehatkan diri..ngeh3x

to sanak sedaraku di cemara: dtg la berkunjung ke rumah kami...heheheh especially to yanot...(saje nk menjelskan kamoo ni) hakhahakakakaha

to housemate ku yang belom pulang berdating: kami dah kenyangnya hari ni..berbagai rasa n bende kami mkn
hahahhahahha ..

k lah adios
Posted by cutekatak
Saturday, February 21, 2009 at 10:17 PM | 8 comments  
yummy yummy carbonara ku..hehhehehe best woo...


ni la hasil gigih kami..hehehe sgt best..


siap dihidangkan...


ni dah dekat nk masak..(biasala baru teringat nk amik gambar) kalau x dari step a lagi dah amik gambar dah...hehehehe
hye hye....
semalam edisi nasi ayam...hari ni edisi spegetti lak...
oleh kerana saya n missprettyinpink telah ditinggalkan oleh housemate kami tersyg untuk berdating...so saya dan missprettyinpink telah memasak spegetti carbonara..heheheh chefnya sape lagi mestilah missprettyinpink...saya tokang mkn je..(thank you dear) hehheheheh memang best spegetty kami ni...(alamak termengaku yang sendiri lak.hehehehhe) n to my dear juzaliana...ehehhe aku dapat mkn spegetti gak..ngeh3x...
haahkhakakahaahhakhakah
missloveispurple telah pergi ke sunway piramid bersama me me tersygnya..hehehe maen ice skating la...apa lagi...manakala cik lynn mestila kuar bersama sop sop tersyg...berjalan2 katanya(tp saya rasa diorng naek mtr..tp xpe lah) asalkan mereka bahagia...hehehe
saya???hhhuhuuh duk kat umah je..bc philosphy yang amat mengantuk n baut sesuatu yang best bersama missprettyinpink..heheheh(nak tahu??? xleh ni rahsia kami..ehhehe)
xde ape pun sebenarnya...nk merepek kat sini..tujuan sebenarnya entry ni nk jeleskan sedara mara kami kat cemara..ehhehehe (jahatnya aku)....
to yanot dtg la umah kami....hehehehheh ade lagi ni spegetti carbonara....heheheheh
Posted by cutekatak
Visit the Site
MARVEL and SPIDER-MAN: TM & 2007 Marvel Characters, Inc. Motion Picture © 2007 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved. 2007 Sony Pictures Digital Inc. All rights reserved. blogger template by blog forum