Tuesday, May 19, 2009 at 11:46 PM | 2 comments  

Mak.....


Bila seronok, aku cari....pasanganku
Bila sedih, aku cari....Mak
Bila berjaya, aku ceritakan pada....pasanganku
Bila gagal, aku ceritakan pada....Mak
Bila bahagia, aku peluk erat....pasanganku
Bila berduka, aku peluk erat....Emakku
Bila nak bercuti, aku bawa....pasanganku
Bila sibuk, aku hantar anak ke rumah....Mak
Bila sambut valentine.. Aku bagi hadiah pada pasanganku
Bila sambut hari ibu...aku cuma dapat ucapkan "Selamat Hari Ibu"
Selalu.. aku ingat pasanganku
Selalu.. Mak ingat kat aku
Bila-bila... aku akan talipon pasanganku
Entah bila... aku nak talipon Mak
Selalu...aku belikan hadiah untuk pasanganku
Entah bila... aku nak belikan hadiah untuk Emak
Renungkan:
"Kalau kau sudah habis belajar dan berkerja...
bolehkah kau kirim wang untuk Mak?
Mak bukan nak banyak... lima puluh ringgit sebulan pun cukuplah".

Berderai air mata jika kita mendengarnya.

Tapi kalau Mak sudah tiada..........
MAKKKKK...RINDU MAK.... RINDU SANGAT....



Berapa ramai yang sanggup menyuapkan ibunya....
berapa ramai yang sanggup mencuci muntah ibunya.....
berapa ramai yang sanggup. mengantikan lampin ibunya.....
berapa ramai yang sanggup..... membersihkan najis ibunya.......
berapa ramai yang sanggup....... membuang ulat dan membersihkan luka kudis ibunya....
berapa ramai yang sanggup berhenti kerja untuk menjaga ibunya.....

Dan akhir sekali berapa ramai yang sembahyang JENAZAH ibunya......
renung-renungkan la.....
Posted by cutekatak
Saturday, May 16, 2009 at 4:24 AM | 0 comments  
1. Printscreen your current wallpaper


2. State the reason why do u like/adore/cherish dinding kertas ini?
hehehehhe ntah biasala perasaan comel kot..kehkehekehe

3. Tag 10 people

1. cik nani loveis purple

2. cik emma
prettyinpink

3.me cik sara

4.ateen

5. cik ana busok..

6-7... anyone..hehehe
Posted by cutekatak
Friday, May 15, 2009 at 5:04 PM | 4 comments  
hye..huhuuh sorry lama x update blog..gagagga
hehehe bukan ape cam xde idea je ape yang nk tulis..hehehehhehe
sebenarnya selama 5 hari telah berlalu aku telah ditugaskan untuk ke SK taman midah 2 untuk mengobserve dak2 pre-schoolers..hehehe huuhuhuh.... sepertii kawan2 ku yang laen gak..hehehehhe dak2 ni besh la... walaupun aku ade ramai ank buah kat umah...tp melayan kanak2 ni amat la besh....hehehheheheh
yang lagi besh nya....ade dak ni chomel sgt nama dia sama ngan nama aku...syikin..heheheheh tp semua tawan2 dia panggil dia E-kin..so aku pun jd gak la CIKGU EKIN..mauhahahahah tetibe aku rasa dah tua..ngeh3x.....


ni la ekin yang comel??? heheheh comel kan dia??? dia xnk tgk kamera...malu sgt...heheh


ni lak sabrina....( ehheh sab ko ade dak comel gak nama sama ko) hehehehehhe..sabrina ni sgt la rajin n pandai....ajar cikit2 dah pandai nk buat..hehehhe


ni lak cikgu asma( cikgu yang buat praktikal kat ctu) heheheh ngah ajar dak ni pasal sayur sayuran...heheheheh n see semua kanak2 bergumbira..hehehehhe
lihatla ketekunan mereka membuat kerja..hehehhehe chomelnya..hehehhehe

lihatla ketekunan naz mengobserve..hakhakhakhakhakhak terpaku sebentar..hehhehe
huhuuhuhuh sememangnya profession sebagai seorg guru amatla mulia KERANA mendidik seorang insan untuk menjadi seseorg di masa hadapan( alamak sejak bila aku terskema lak ni?? aku rasa penangan g sekolah ni...wakakaka) heheh tp xpe..yang penting kita enjoy apa yang kita buat k..heheheheh

antara dialog mereka:
tempat: di meja mkn..

amirul: cikgu dalam mee ade sayur la...
cikgu: sayur?? sayur apa tu??
amirul: sayur-sayuran cikgu....

tempat: di meja mereka..
auni: cikgu! cikgu! bapak ekinn kan doktor...
ekin: nape ko ckp kat cikgu..malu la aku...
cikgu: blur!!!! wakakak

heheheh bnyk lagi sebenarnya diolog mereka yang membuatkan kami semua x kering gusi..uhuhuhuh amatla besh mereka2 ni semua..huhuhuhuuh tp nk buat cane sapai selasa je kami kat situ..tp xpe lah... yang penting mereka semua gumbira...hehehhehe

P/s= maaflah la ye kawan2....arini entry bernada skema sikit..heheheheh


Posted by cutekatak Labels:
1. Anda rasa anda hot?
hot???? memang pon..hot giler...skrang ni memang musim panas pon..sentiasa je oanas..lepas mandi pon leh berpeloh..hauhauhauahuah


3. Kenapa anda suka gambar ini?
shuke gambar ni sebab banyk menimbulkan kontroversi..heheheheh n then sebab shaye suke cup cake yang dijual mase tu sgt besh....

4. Bila kali terakhir makan pizza?
bila erk??? huuhuuh lupa dah sebab selalu je mkn pizza..tp lately ni x mkn dah..
lagi shuke nasi ayam kukur(bak kata emma) hehehehe

5. Lagu terakhir yang anda dengar?
lau ape erk???
uhhuhu huh!! thinking of u by kety perry..huhuhu

6. Apa yang anda buat selain menyelesaikan tag ini?
duk jawab kuiz kat FB...heheheh saje shuke kuiz mengarut ngarut..hehehehhehe

7. Selain name sendiri, anda suke dipanggil dengan nama apa?
ape2 pun boleh...heheh

8. Tag lagi 6 org?
1. Cik ana busok
2. Cik dilah
3. Cik ateen
4. cik naa
5. Cik Nad


9. Siapa no.1 pada anda?
my bestie.

10. Org no.3 ada hubungan dgn sesiapa?
hehe ateen...ntah saye pon xtau tp sememangnya dia ramai secret admirer..hehehe kan ateen kan..nanti aku korek ngan juza..heheh

11. Kata sesuatu mengenai org no.5?
anak cikgu zaidi...hehehhe n dak ni sgt la kurus..heheh

13. Pesanan kpd no.2?
selamat mendrive kete anda..n selamat la mempraktiskan..heheh
Posted by cutekatak
Visit the Site
MARVEL and SPIDER-MAN: TM & 2007 Marvel Characters, Inc. Motion Picture © 2007 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved. 2007 Sony Pictures Digital Inc. All rights reserved. blogger template by blog forum