Friday, July 17, 2009 at 1:10 AM |  
salam... hye blogie..sorry la sebab dah lama membiarkan blog saya ni bersawang...ehheheh sebenarnya tiap2 hari saya bukak blog..tapi xde idea nk tulis... ni saya menulis sebab sedih sgt dah membiarkan blog tersayang ni bersawang...[ memang senang nk bersawang dah memang ade spider..hehehe] hehehehe
uhuhuhuhh mesti semua pelik kan ngan title kali ni..heheh mari mari saya describe kan kenapa..heheheh
begini ceritanya...heheh saya cuma pelik dan hairan kepada mereka2 yang suka berckp sebelum tahu benda tu benar atau tidak...[ maen redah je nk ckp ape] suka suki je..sedang kan mereka x pernah pun mengalami situasi itu...e.g mcm pemain badminton malaysia...yang maen berhempas pulas sebab nk harumkan nama negara..n tetiba masa game tu dia kalah...so mereka2 yang menonton tanpa rasa bersalah pun akan mengutuk pemain tersebut .." apalah, maen macm pondan.mcm mana nk menang..." "memang bodoh...mcm tu pun leh kalah".

kadang2 saya yang dgr mereka berkata sebegitu geram je nk ckp " dah kalau korang hebat sgt nape x korang je yang wakil Malaysia g maen"... tp memikirkan sensitivity..saya pun hanya menyimpan di sudut hati kecil saya ini[ wah..wah bunyi cam sedih je]
xde la saya bukannya apa...try korang duduk di position diorang...diorg dah cuba sedaya upaya tp dah naseb x menentukan mereka menang nk buat cane...

ade jgk yang spesis suka kutuk2 pemimpin...saya bukan nya nk membela pemimpin ke apa ..x kira la penimpin tu dari tahap mana pun..sekolah ke , kolej ke,negara ke....tp kadang2 kita sebagai rakyat ni x nampak apa yang diorg perjuangkan untuk kita [ tp bila nampak mengutuk jugak konon nya nk publisiti la apa la... ni la mentaliti org kita] ..tp bersyukurlah wahai kawan2 juga rakyat malaysia diatas siapa pun jua pemimpin kita..sebenarnya untuk menjadi penimpin ni amatla sukar...bayangkanboleh ke seorg penimpin nk puaskan hati semua rakyat nya??? itu benda yang amat mustahil kan???mesti akan ade yang xkan berpuas hati...huuhuuhuh.
ni la dinamakan manusia og manusia....huuhhuhuhu nk buat mcm mana masing2 ada pendirian masing2 kan... so bak kata nabil...LU pikir la sendiri.... hehehhe
ok la...dah bnyk da saya melalut...hehhehe laen kali saya tulis lagi..ok daa..
-adios-

Posted by cutekatak

6 comments:

demojo said...

betol la kin. aku sokong. nasib bek la aku ni x minat sngt tengok sukan. setakat menonton je. kalu orang tu kalah, ak pun x kisah je. dah xde rezeki. aku sokong la mung kin. hidup malaysia!!!!!!!!!

July 17, 2009 at 3:34 AM  
cutekatak said...

demojo- aku just bg aku punya opinion je..heheh sebab memang aku pelik ngan mereka2 ni..heheh

July 17, 2009 at 3:44 AM  
nur sha said...

memang la ckyn. tp mentaliti org susah kita nak ubah.kn?

July 17, 2009 at 6:19 AM  
cutekatak said...

sha- tu la...sgt susah..so biarlah diorg...masing2 ade opinion masing2..hehehhe

July 17, 2009 at 7:15 AM  
I am Karl said...

kan ckyn kannnnn

setuju3x

serunding free satu!

July 19, 2009 at 4:32 AM  
cutekatak said...

karl- ye la inche haikal..insyaAllah ada part ko... kita berkolaborasi la..ko jual kueh raya aku jual serunding..heheheh

July 19, 2009 at 8:19 AM  
Visit the Site
MARVEL and SPIDER-MAN: TM & 2007 Marvel Characters, Inc. Motion Picture © 2007 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved. 2007 Sony Pictures Digital Inc. All rights reserved. blogger template by blog forum