Sunday, February 22, 2009 at 2:46 AM | 7 comments  

ni la kurma ayam ku...hehehhehe sedap ni..

hahakahkahkahakhak


ini la antara mknan yang x berapa sihat aku mkn arini...

ni meal yang sgt sihat..heheheh semua ade protien,calcium n serat also vitamin


best siap ade almond lagi..heheh

hye.....
selepas masak n spegetti tghari td...
setelah ditinggalkan berdua dirumah...
missprettyinpink n i duk la membelek notes philo n sempat gak basuh bj
hehehheheheh selepas penat melihat notes philo missprettyinpink telah mereka satu resepi yang sgt berkhasiat....belom lagi diberi nama resepi itu...iaitu apple in milk...sgt la best..sehingga menjilat anak jari...hehheheheh kami pun melantak la dgn gumbiranya..(hari ni keje kami ialah mkn dan makn) hehehehhe n smabil2 bergosip dan mengenang kenagan manis bersama hakhakhak( jgn salah phm ye) hehehhe
selepas seketika...setelah solat n duduk mngadap laptop yang cantep ni..tetibe lak rasa cm nk masak ayam masak kurma...heheh then yang jd chef nya ialah saya...heheheh(wink wink) hehehehhe
saje je nk try.. tu meal for tonight la
hehehehhehhhe

moral of the story:best gak lepak kat umah....merehatkan diri..ngeh3x

to sanak sedaraku di cemara: dtg la berkunjung ke rumah kami...heheheh especially to yanot...(saje nk menjelskan kamoo ni) hakhahakakakaha

to housemate ku yang belom pulang berdating: kami dah kenyangnya hari ni..berbagai rasa n bende kami mkn
hahahhahahha ..

k lah adios
Posted by cutekatak
Saturday, February 21, 2009 at 10:17 PM | 8 comments  
yummy yummy carbonara ku..hehhehehe best woo...


ni la hasil gigih kami..hehehe sgt best..


siap dihidangkan...


ni dah dekat nk masak..(biasala baru teringat nk amik gambar) kalau x dari step a lagi dah amik gambar dah...hehehehe
hye hye....
semalam edisi nasi ayam...hari ni edisi spegetti lak...
oleh kerana saya n missprettyinpink telah ditinggalkan oleh housemate kami tersyg untuk berdating...so saya dan missprettyinpink telah memasak spegetti carbonara..heheheh chefnya sape lagi mestilah missprettyinpink...saya tokang mkn je..(thank you dear) hehheheheh memang best spegetty kami ni...(alamak termengaku yang sendiri lak.hehehehhe) n to my dear juzaliana...ehehhe aku dapat mkn spegetti gak..ngeh3x...
haahkhakakahaahhakhakah
missloveispurple telah pergi ke sunway piramid bersama me me tersygnya..hehehe maen ice skating la...apa lagi...manakala cik lynn mestila kuar bersama sop sop tersyg...berjalan2 katanya(tp saya rasa diorng naek mtr..tp xpe lah) asalkan mereka bahagia...hehehe
saya???hhhuhuuh duk kat umah je..bc philosphy yang amat mengantuk n baut sesuatu yang best bersama missprettyinpink..heheheh(nak tahu??? xleh ni rahsia kami..ehhehe)
xde ape pun sebenarnya...nk merepek kat sini..tujuan sebenarnya entry ni nk jeleskan sedara mara kami kat cemara..ehhehehe (jahatnya aku)....
to yanot dtg la umah kami....hehehehheh ade lagi ni spegetti carbonara....heheheheh
Posted by cutekatak
ayam yang sgt sedap...ni kenny rogers pun kalah....hehehhe

ni la aktiviti kami selepas melantak dgn kenyangnya( fidot nape ko berwajah sedemikian??)
ni diantara menu2 kami pada hari ini...hehhehe(tembikai telah disponsored oleh RYNN)
amacm???best x???
huhuuh inilah akibatnya penangan nasi ayam kami...( xleh nk bgun sebab terlalu kenyang)
yang sabar menanti untuk membaham nasi ayam( nani rilek la..aku tau ko dah lapar sgt..jgn la sampai jd plash cm tu...)
ni kitaorg punya model of the day....model nasi ayam kami...cik lynn

hye.... ari ni aku bersam housemate ku telah diberi mandat oleh encik Hazwan baharim... pakwe kepada rumate ku tersyng Rynn...
beliau swuh kami semua masak..n kami sekeluarga telah mengambil keputusan untuk memasak nasi ayam.... ni la first time kami sekeluarga di bayu tasek masak nasi ayam....
walaupun baru first time tp mcm dah expert sgt..hehehehhe(alamk terpuji diri sendiri lak) hehehehhehe

tukang membeli barng nya mestila incik hazwan n icik anep...
tukang basuh ayam diriku bersama cik nani(tp kejap je la dia basuh hehehhe...bnyk komitment la katakan)
tukang buat sambal cik lynn yang memang pandai masak a.k.a rumate saye hehehhe
then chef of the day.... mestila missprettyinpink... ayamnya sgtla best....
tukang buat sup...cik rynn....(walau apa pun yang berlaku kat dapur td..sup ko memang best rynn)hehehhe

then kami juga ade menjemput sanak saudara kami yang tinggal di apartment cemara....hehehehhe....( YANOT,FIDOT, SOORT,TORT) yang laen telah pulang berhari ke kg....
then bebudak busyuk yang dtng dari prisma n sri mas...hehhehe (zack,wea,anep n om jongos)
heheheh tp memang having fun la ops lupa ader sorang lagi la hehehhe buah hati pengarang jantung limpa cik lynn hehhehe iaitu sop sop tersygnya....dah lama x mkn ramai2 mcm ari ni
hehehhehehehhe
ade tu kan budak yang nama wea n zack siap order nk tapau through YM lagi lepas dah sampai umah..hehehhe
xpe demi kawan2 ku yang terchenta.....korang memang besh
eh lupa ader lagi la yang berperanan ari ni
hehehhehe
tukang bancuh air yang besh iaitu fidot..
n tukang g kedai abg malboro hehhehe Yanot n tort..
soort lak tukang potong2 memotong ape yang perlu dipotong...
thanks ya sayang2 ku semua....korang memang aku sayang ....hehehhehe
Posted by cutekatak
uhhuuhuh setelah sekian lama aku telah di tagged oleh cik qilah ku sayam... huuhuhuh
nk buat mcm mana demi qilah ku jawab la jua walupun diri ini amat la malas nk menjawabnya...uhuhuhuhuh

Tagged : You were given 10 items. Come out with our own opinions on how d items can be used apart from d normal a.k.a common one. It's time to be creative! ♥♥

1) Anak Kunci
Kegunaan asal - untuk kunci pintu, laci dan apa2 yg berkunci
Kegunaan lain yg diriku pikir:
  • buat potong tali kot... xpun guna wat garu kepala....hehehehhehehe
  • ade kawan aku kan...namanya( eh x baek aibkan org) dia guna wat korek telinga...hahahhaha memang berguna anak kunci dia..
2) Penutup Pen
Kegunaan asal - tutup pen, x nak kasi dakwat kering
Kegunaan lain yg diriku pikir :
  • ntah la..sebba penutup pen aku selalu ilang..ngeh3x
3) Botol Mineral
Kegunaan asal - tempat simpan air
Kegunaan lain yg diriku pikir :
  • kemek kan then pg jual..hehhe dapat duit hahahah money money
4) Paper Lama
Kegunaan asal - leh digunakan utk buat draft paper
Kegunaan lain yg diriku pikir :
  • kalau kat umah aku ni buat lapik bila nk makan nasi..hehehhe baru la xtumpah..
  • pastu kitaorg guna gak buat lapik sampah kat dapur...
5) Seluar Dalam Lama aiyaa..perlu kew??
Kegunaan asal - pakai kat dalam bukan di luar
Kegunaan lain yg diriku pikir :
  • yang ni buang la..xkn la nk paki lagi kot..xpun buat lap pape memang burok...hahhahahah
6) Lesung batu
Kegunaan asal - menumbuk belacan, dsb
Kegunaan lain ygdiriku pikir:
  • lesung batu??? ha..leh wat tukul..heheh aku penah guna wat paku kat dinding umah ni..sebab nk pasang langsir..hakahkahka macam creative x aku???
7) Langsir
Kegunaan asal - kehiasaan umah/keceriaan umah
Kegunaan lain yg diriku pikir :
  • apa lagi wat lap tgn lepas bsyh tgn lepas mkn nasik..hakhakhakhakahkaha
8) Komputer ofis
Kegunaan asal - buat keja rasmi
Kegunaan lain yg diriku pikir :
  • maen game....surf internet...ym...facebook..friendster..hahahhah gunakan peluang yang ade ngeh3x
9) Duit Syiling
Kegunaan asal - nak lengkapkan duit kertas
Kegunaan lain yg diriku pikir :
  • simpan dalam tabung..heheh sebab nk bawak berat..bila tabung dah penuh leh buat beli comforter..heheheh( sape erk?)heheheh
10) Laman Blog
Kegunaan asal - menulis dan mencari sahabat lama dan baru, tukar2 pendapat
Kegunaan lain yg diriku pikir :
  • uhuhuh suke2 je tulis ape yang nk ditulis..hehhehe
Should i tagged others?
ntah la..xtau nk tagged org cane...hehhehehehhe

ok cik qilah ku sayam.. tagged anda dah saye jawab
hehehhehe xtau la ape yang direpek kan oleh ku
hehehehhe
Posted by cutekatak
Thursday, February 19, 2009 at 10:49 PM | 7 comments  
ni la la antara juara2 bowling of that day...hahaha
wea kononnya ajar nani la.. tp tetap loser..hahahahhahhaha( wea lane bowling belah sane la)
ni la aksi cik geboo...hehehehe

ni lak si geboo yang kedua...heheheh

kasut2....2 pasang sepuloh hinggit...

hye..
lamanya x update blog... saje je sebnarnya... mals nk menulis hehehehheh
ni aku nk cerita kesah ari selasa ari tu...
adah,qilah n karl ke spa untuk membetulkan bdn2 mereka yang sudah senget benget....
aku lak bersam misslove is purple n naz n wea ke times square untuk maen bowling....hakhakhakahkakaak uhuhuuh 4 game beb...
tp champion nya mesti la naz..dah namanya dak state untuk bowling.. manalah aku nk menang nya...akau kan jaguh kg je untuk bowling.hehhehe tp yang bestnya nani tetap loser (hakahkah jgn marah ye sym ku busyuk) hahahahhahahahahah
nk tau x..ade la sorang kawna ku ni yang bernama (yanot) dia tau dia sape.... hehehhehe
konon nya sakit tulang temulang la( dah memang bdn nya tulang temulang je-alamak mati aku kene ngan yanot)...selepas berice skating...xnk perg maen bowling kat kami semua...lepas puas ku memujuknya uhuhuhuhuhhuuhuhuh tp kan yanot memang best weh.... 4 game RM12 je..murah giler arr..hehehehhe
n kami dah putuskan xnk dah maen untuk sem ni sebab dah lebam dah maen 4 game( sorry ye yanot..ko kene g maen sensorng la lepas ni )hakahakhakhhakahka
tp dia tetap ckp yang kkitaorg akan g maen lagi
hehehehhe sian kat kawan ku sorang tu
hukhukhkhukhikh
apa lagi erk????? ermm.......
ha... td aku baru je lepas menjalani kuiz math..uhuhhu bapak la soklan yang mencabar minda ku supaya memerah apa yang ade..tetapi apakan daya setelah memerahnya dgn giat...x kuar2 jugak jawapannya..so aku apa lagi mengarot dgn dasyatnya..huuhhuuh ( sian Kak dah ade student cm aku ni) uhuhhuuh tu la semlam leh study x study..hahha pdn muka aku..ngeh3x
semalam kan...semasa aku cbuk duk mngacau nani n dayah study math( tu la yang xleh jwb kuiz math td-padan muka aku)... heheh tetibe ingat pantun zaman kecik2 dulu setelah aku dgr message tone dri nani punya phone....heheheh

pecah kace pecah gelas
sudah bace harap balas..

memang simbolik ngan nani
hahahhahahahhahahahhahahah
hehehehheheh
apa lagi erk aku nk tulis????
huxpe lah nanti aku update lagi kalau ade ilham..hehehhe
k lah
~daa~








Posted by cutekatak

hye
sorry lama x update blog....
last week aku agak bz n x sempat nk update blog..
ok2
ni kesah penceritaan ku pada kali ini...
sebenarnya kan.. adela sorang budak yang bernama juzaliana dah jeles....(ampuni aku ye syg)
heheheheh
begini ceritanya.... pada suatu hari yang hening
pada hari sabtu iaitu semalam
my friends(emma,lynn,rynn,nani,dayah,yana,adah,sab) and i pergi bermaen ice skating
kay Sunway piramid..best wooo
huhuhuhuuh sgt2 la best...
pengalaman kami bersama2
hikhikhikhikhihik
masa first2 masuk tu..dah semua xde pengalaman maen kan..
so kami semua berpegang2 la kat tepi2 tu..
pastu aku kononnya nk try la heheheh
pgi ke tgh sikit then tetibe..gebedook nangka busuk jatuh..
huuhuh sakit bontot ku..abes jeans ku basah
huahuauahauhu malunya aku..tetapi x pe seorg adik yang sgt macho berskating dtg membantu ku...huhuhuhu leh la aku bgon n skate lagi
heheheheh sedang asyik aku bersama emma,nani,lyn n yana kat tgh2 tetiba kami semua melihat dayah dilanggar n gedebook satu lagi nangka busok jatuh...( tp ni nangka kering je la) hahahahah
hehehehhe tp xpe ramai je yang jatuh sebanarnya..kalaux jatuh bila la nk pandai kan? kan??
heheheheh yang menjadi pemegang rekod x jatuh ialah lynn..(tu pun sebab selalu duk kuar masuk)hehehehehhe
tp memang syok la..kamoo semua lihat la gambar2 keriangan kami di bawh ye..hehehhehe
lepas 3 jam iceskating..kami punpg la mencari makanan n kami decided nk mkan sushi(aku,adah,emma,nani n lynn). yang laen dn bangganya g mkan KFC...
hehehhehe lepas mkn semua..kami pun sambung lagi aktiviti kami..
apa lagi maen bowling la (kecuali emma..emma pg ke rumah keduanya iaitu popular)..hehehhehe
tp aku memang xpuas hati ..aku x sempat nk baling lagi 2 throw..tetibe dah abes..memang geram...tp nk buat mcm amna
laen kali je la maen lagi..uhuhuhuhuhuhhu
pastu lepas maen bowling kanak2 riang ni semua g shopping..shopping time...
jalan punya jalan tgk jam dah 9 stgh.. kami baru je jalan satu floor
uhuhuhuh alamatnya kene dtg lagi sekali..
hehehehheheh
laen kali kami pg lagi
nk bawak fida ngan sarah lak yang xdpt dtg..
hehehehhhehe
k lah nk tulis lagi
tp cm dah penat
nanti la sambung
hehehehhehe
ok la
daa



Posted by cutekatak
Sunday, February 8, 2009 at 9:25 PM | 1 comments  
Posted by cutekatak Labels:
ni housemate ku yang petama... namanya cik nani yang geboo...hahahahha
hobi nya tido n bergayut ngan pakwe tersyg..ngeh3x(alamak mati la aku kali nitobat kene ngan si geboo ni hehehhehe)
jgn marah ha cik geboo... (ampunkan kami penunggu gua..ampunkan kami)
hakhakhakahka ni gambar masa kami on the way pulang ke kg untuk berhari raya.. time tu my sweetheart myvi still lagi ngan saya..sekarang ekoran hubungan kami tidak direstui oleh my bonda..so my bonda telah mengambilnya kembali...uhhuhuhu ampuni syikin ya bonda...hehehehe
lagi2 pasal housemate ku si geboo ini...
dia ni lauk faberet dia semua benda yang berunsurkan ayam..xkira lah walaupun nasi ayam sekali pun.. bukan nasi yang dimakn oleh ayam tau..tp nasi berlaukkan ayam..hehehehe
nani si geboo ni juga dilabel oleh kita org as 'mother of philosophy' hehheheh
sebab beliau suka philosophy kot..ngeh3x
katanya tahun ni new year resolution nk bersukan..sebab tu la dia dah jd bendahari agung kehormat untuk rumah ikhlas heheheh( tu aku yang nominate) hahahahahahha
jd beliau akan lebih aktiv dalam sukan..hehehehehheheh

ynag ni lak..nama beliau adalah dayah si b***** mantap..hehehehehe
hobi beliau pun tido n gayut ngan pakwe..opss gayut x dah..katanya pakwenya ntah ilang ke mana..x dapat di temui..n sekarang in process untuk menyiasat kehilangn pakwe nya
ngeh3x ( bersabar ye dayah ku mucuk) hahahahahaha
beliau adalah seorg yang kecik..kalau aku sakit atau lenguh2 badan..aku swuh je dia pijak
hahahhahahahahhaha
beliau seorg yang suka duk dalam bilik n kat atas tilam
hahahhahaha pastu kalau kat dapur dilabel oleh kami semua as 'mama sayur' sebab sgt teror masak sayur.. n korang nk tau nasik goreng kg dia sedap..wawawa berair mata bila mkn..hehehehehhehe apa lagi nk ckp pasal beliau ni???/
ha..kalau ade sape2 yang berminat ngan dia contact2 la
sekarang dia dah single n available.. dulu single gak tp x available..hehhehehehehe

yang tersyum manja lak ni emma si miss pretty in pink.. tp sebnarnya beliau kalau dalm warna laen pun cantep gak cuma beliau je takot nk pakai
hehehehehhehehe
beliau seorang yang sgt suka kepada buku...sgt suka membaca n sgt suka pg kedai buku..hehehehhe tp xpe influece yang bgus kepda aku yang dulu x berapa suka sgt kat buku.. skrng ni dah suka tp x se extreme cik prettyinpink la
hahahahhahaa
beliau sgt suka tgk citer kat astro aruna n sampai dah dapt acquire bahasa indon..(emma beware kang yang amik tesl jd iesl)heheh iesl tu indon as 2nd language..hehehehhehe
sekarang ngah tgk citer thailand lak
pasni mesti bhasa thailand lak yang emma acquire
hhahahahah n still tgu MR no name..hehhehehe xpe emma ..he will come back n come to your house untuk meminang..ngeh3x...(sweetnya)
lgi apa erk.....kalau nk tau lebih lanjut..sila lah contact saya ye..nanti saya akan bagi detailnya
hahahhahahahaha

housemate saya yang seterusnya adalah lynn a.k.a saya punya rumate...
hehehehhe gambar beliau saya xde..sorry ye my lalink...
xpe nanti bila saya dah dapt gambar beliau saya kaan postkan..hehehheehhe
hobi beliau??? mesti la hang out together gether ngan sop sop tersygnya..hehehhehehe
beliau berdua sgt la comel bila bersama..hehehehhe sweet sweet kacang la...
hahahahah beliau pandai msk..semua bende yang dia msak aku suka..hehehehhe especially kuey teow hong kong ngan ikan bilis masak tempoyak ( wow heavenly devine) heheheheh
laen kali lynn kene masak kan org lagi tau.. ni dah promote kat sini..heheheheheheh
ok la sampai disini dulu..
saya nk teroskan membikin esemen yang belom siap lagi..h
hehehehehehhehe
daa adioss
Posted by cutekatak Labels:
Visit the Site
MARVEL and SPIDER-MAN: TM & 2007 Marvel Characters, Inc. Motion Picture © 2007 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved. 2007 Sony Pictures Digital Inc. All rights reserved. blogger template by blog forum